Назад

15.02.2019

Пет поразителни нови чудеса, заради които да посетите Египет

Описание

Пет поразителни нови чудеса, заради които да посетите Египет

Египет има по-дълга история от която и да е друга държава на планетата.
Повече от 5000 години нейните богове, владетели, гробници и храмове оставят следите си върху историята на човечеството.
Потънала в пясъците на Сахара, галена от водите на Нил, Средиземно и Червено море, днес тя е една от световните дестинации, която никой турист не бива да пропуска.
Неслучайно, според данни на Световната туристическа организация към ООН, Египет е дестинацията с най-голям ръст на туристите в света през 2018 г.
А според класация на New York Post, това е едно от топ местата, които задължително трябва да се посетят през настоящата 2019 г.
Вижте пет от чудесата на Египет, които го превръщат в най-неповторимото кътче на планетата:

Гробницата на Тутанкамон
 След девет години реставрация, гробницата на Тутанкамон отново отваря врати за посетители. Това е една от най-известните туристически атракции в света още от откриването й през 1922 г.
Тя съдържа част от оригиналните предмети, открити в нея, както и самата мумия на Тутанкамон, изложена в камера без кислород. Фараонът, който се възкачва на престола на 8 години, умира на 19. И до днес той остава един от най-известните владетели на Египет. Надникнете в гробницата му чрез видеото под статията.

Библиотеката в Александрия
Това далеч не е просто сграда, в която се съхраняват книги. Разположена на мястото на най-древната библиотека на планетата, невероятното здание е проектирано от австрийския архитект Кристофър Капел.
Библиотеката е открита през октомври 2002 г., а конструкцията й във формата на огромен цилиндър от стъкло и алуминий привлича тълпи от туристи.

Поразителните нови открития
През последните години египетските археолози направиха поразителни открития, които туристите няма как да видят в друга част на планетата.
В края на миналата година бяха открити открити осем саркофага с мумии, които датират от преди хиляди години. Те са поставени в саркофази с формата на човек, а три от тях са изключително добре запазени.
Открити в некропола Dahshur, в пирамидата на цар Анемемат II, която се намира на около 40 км южно от Кайро.
Месеци преди това бяха намерени древно селище в делтата на Нил, сирене, което датира от преди над 3000 години, както и 4 400-годишна гробница на древна жрица. През 2017 г. г пък беше открит некропол със 17 мумии.

Невероятната цветна гробница на 4000 години
През септември миналата година врати за обществеността отвори невероятна цветна гробница, разположена в близост до Гиза.
Гробницата на Меху, намираща се в некропола Саккара, е открита през 1940 г., но оттогава е затворена за обновяване.
Изпълнена с ярко оцветени стенописи, шесткамерната гробница е описвана като една от най-красивите, а отварянето й е подготвяно около 80 години. Можете да я видите в по-горната галерия от Instagram.

Великият египетски музей в Гиза
В близост до Гиза се строи най-големия музей в света, посветен на една цивилизация. С предстоящо откриване през първото тримесечие на 2019 г., архитектурното чудо ще посреща туристите с 12-метрова статуя на прочутия фараон Рамзес Втори на 3 300 години, тежаща 80 тона.

Музеят ще приюти едни от най-уникалните и ценни археологически артефакти на египетската цивилизация.

Tyxo.bg counter